Categories
General

Preparats, llestos… ja podem llegir!!!!

Ja tenim escollides les tres primeres obres literàries per poder començar amb les trobades de lectores i lectors de Macarella,
ací teniu les dates i els llibres escollits entre totes i tots durant aquest nadal.

3 de febrer,  La sonrisa etrusca  de José Luis Sampedro, que narra la història d’un home gran que per motius de salut deixa el seu poble instal·lant-se a Milà amb el seu fill, nét i nora. Novel·la en castellà que podeu trobar a les editorials “Destino”, “Plaza y Janés” i “Alfaguara”.

1 de juny,  Taxi  de Khaled Al Khamissi, conjunt de 58 relats sobre els viatges en taxi de l’autor per la capital d’Egipte, el Caire. L’obra en castellà es troba publicada per l’editorial “Almuzara”.
8 de novembre,   El olvido que seremos  de Héctor Abad Faciolince, narració de la vida d’un metge a la ciutat de Medellín que lluita fins a la mort per la igualtat social i els drets humans. L’obra la trobareu publicada per l’editorial “Seix Barral”
Totes les sessions seran al Centre Cívic Municipal, a les 22 hores.

Que còrrega la veu!

Gràcies de bestreta per la vostra col·laboració i dedicació lectora. Bon any  lector

*Procurarem que els llibres estiguen el més aviat possible al vostre abast a la biblioteca municipal, així com a la llibreria Diana,  si els voleu comprar.

2 respostes a “Preparats, llestos… ja podem llegir!!!!”

Sobre “La sonrisa etrusca”.
Salvatore diu a la Universitat de Milà que creu en la veritat, que la veritat és un xiquet, el seu nét, que dia rere dia acompanya durant la nit, mentre els seus pares dormen a una habitació separada. Salvatore és un lluitador, lluitador partisà de fortes conviccions, que amb el somriure com a horitzó, des què el veu a una escultura etrusca, venç una malaltia que se’l menja per dins (la rusca li diu ell). Salvatore, malgrat les dificultats de viure a la gran ciutat, acaba creant una xarxa de relacions que li donaran ple sentit a la seua vida en un moment tan difícil, redreça la seua relació amb el fill i la nora, és reconegut pel món docent, es retroba amb vells camarades, viu l’amor de l’avi i d’una dona, esdevé un ésser molt tendre. La novel·la de Sampedro esdevé una història de les que enganxa i acaba emocionant el lector en molts moments.

El olvido que seremos. Héctor Abad Facionlince. Seix Barral
No puc dir molt més que m’ha emocionat molt profundament aquest llibre sobre Héctor Abad Gómez, lluitador fins a la mort pels drets humans a Colòmbia, escrit pel seu fill. És un homenatge del fill que estima el pare, un testimoni sobre el pare que s’estimava els fills i que, des de la seua fe en el benestar per tothom, sense exclusions, reivindica la intel•ligència, el saber, el repartiment de la riquesa, la llibertat de l’individu, des de les seues contradiccions, des dels seus recursos, amb les seues llums i les seues ombres, des d’una sòlida fe en l’ésser humà i la vida, com a bé més preuat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *